20.01.2014

Vitamin Deposu mu Desem ne Desem? Havuç Çorbası Hem de Portakallı...


Geçtiğimiz 4 günde kısacık bir yurtdışı tatiline çıktım. İtalya'nın en tarihi şehirlerinden Floransa... Bu İtalyanlar zamanında müzik, sanat, yemek hatta ve hatta moda konusunda inanılmaz gelişmiş. Ama bizim millet olarak onlarla ilgili ilk aklımıza gelenler ise pizza ve makarna. Çok enteresan bir şekilde sabah kahvaltısında kruvasan veya mısır gevreği, atıştırmalık olarak da sandviç tüketiyorlar. Halbuki dersiniz ki Akdeniz ülkesi, zeytin ağaçları bol, mutfak sanatları gelişmiş... Yok arkadaş! 4 günde yaşadığım karbonhidrat patlamasından sonra kendimi nazıl sebzeye verdim anlatamam. Ama kış aylarında olduğumuz için içimdeki çorba yapma dürtüsünü de bir türlü bastıramıyorum. Gelelim bugünkü tarifime..

Çocuklar için vitamin deposu, tatlı mı tatlı tuzlu mu tuzlu bir garip çorba bu. Ama yemeye doyulmaz cinsten. Deneyin, görün. :)

Havuç Çorbası


Malzemeler:

1 orta boy soğan (minik küp küp doğranmış)
4 orta boy havuç (küp şeklinde doğranmış)
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil (ya da 2 çay kaşığı toz zencefil)
2 su bardağı tavuk stok veya sebze stok ya da su
3/4 su bardağı süt
1/4 su bardağı portakal suyu


Yapılışı

Yağı orta boy bir tencerede kızdırın. Soğanları atıp yaklaşık 5 dk kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra zencefili ekleyerek çok kısa 30 saniye kadar karıştırın. Daha sonra havuçlarla beraber tavuk stok veya sebze stok veya su ekleyin. Tencerenin ağzını kapatıp havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. havuçlar yumuşadıktan sonra çorbayı ocaktan alıp el blendırı veya robot ile püre haline getirin.


Daha sonra süt ve portakal suyunu da ekleyip yeniden ısıtın.



Tuz ve karabiber ile tatlandırıp altını kapatın.

Üzerine pul kırmızı biber ile süper oluyor. Adeta tatlı ve acının mükemmel bileşimi.. Bu cümle de televizyon reklamı gibi oldu şimdi. Neyse yine çok konuştum. Vazgeçemediğim son cümlemle bitireyim.

Afiyet olsun efendim... :) 



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder